Kadir Çöpdemir'e Şok
Avrupa Birliği'nde komedi faslını açıyoruz!
Yapımcılığını Banu Akdeniz /Mia Yapım'ın üstlendiği, yepyeni komedi dizisi "Avrupa Avrupa" dizisinde Muhtar Hıdır Köroğlu karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak olan Kadir Çöpdemir, Türkiye'nin AB'ye girmesine sevinsin mi üzülsün mü şaşırdı.
Çekimlerine yeni başlanan ve yönetmenliğini Şafak Bal'ın yaptığı dizide Kadir Çöpdemir'in canlandırdığı muhtar Hıdır Köroğlu, AB'ye girer girmez önce bir kutlamanın içinde, ardından da AB ile birlikte kalkan muhtarlık sistemi ile birlikte çaresizliğin tam ortasında bulur kendini. Bir anda işsiz kalan Muhtar için yepyeni bir dönem başlayacaktır.
Kadir Çöpdemir renkli karakteri Muhtar Hıdır Köroğlu ile ilgili olarak; "Kolay değil, ömrünün büyük bir kısmını Muhtar olarak yaşamış, devletin hem de atanmış değil, seçilmiş temsilcisidir Hıdır Köroğlu. 35 yıldır, mahallenin muhtarı, vatandaşın sorun çözücüsüdür. Devlet işleyişini, nerede, ne zaman ne yapılmasını en iyi bilen ve uygulayan kişidir.
Bu durum onda, "bilmiyorum" sözünü unutma alışkanlığı da yaratmıştır. Ancak bu yeni dönem aslında bilmediği ama biliyormuş gibi davrandığı yüzlerce sorunu da beraberinde getirmiştir. Üstelik bildiği tek meslek ve yıllardır sıfatı olan muhtarlık kurumu da; tam üyelikle birlikte; sanki uçup gitmiştir. Dizide kendisine uygun bir sıfat bulma telaşına düşecek olan Hıdır Köroğlu'nun tiraji komik hallerine tanıklık edecek izleyici, çok gülecek" dedi.
Eylül ortası TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan "Avrupa Avrupa" adlı dizinin senaryosunu Fethi Kantarcı, Saygın Delibaş ve Barkın Şenüren kaleme aldı. Dizide son yılların en çok konuşulan ve dönem dönem Türkiye gündemine oturan Avrupa Birliği konu ediliyor
Türkiye AB'ye tam üye olsa, ne olur?
Tarık Ünlüoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Zuhal Topal, Kadir Çöpdemir, Selen Seyven, Durul Bazan, Şehsuvar Aktaş, Simge Selçuk ve Cem Aktaş gibi isimlerin başrolünü paylaştığı "Avrupa Avrupa" adlı dizi, Avrupa Birliği'ne giren Türkiye'nin, günlük yaşamımızdaki değişimlerin ve "bilinmeyen" yeni düzene ayak uydurmanın getirdiği durum ve olayları ince bir ironiyle ele alınıyor.